Pošljite nam e-mail
info@heijus.com
Pokličite nas
040 735 606

Andrej & Valentina

Zgodba o HEIJUS-u se je začela v gimnaziji, kjer sva dobila idejo, da bi klasično slovensko pijačo, kot je jabolčni sok spravila na višji nivo.

Spoznala sva se na gimnaziji Novo mesto, kjer naju je oba že zelo kmalu začelo zanimati podjetništvo. Ker so pri Andreju doma imeli že dolgoletno tradicijo pridelave jabolk in soka, sva hotela ustvariti nov produkt, ki bo unikaten, poseben in narejen iz slovenskih jabolk. Dobila sva idejo, da bi jabolčnemu soku lahko dodala zelišča, kar se je izkazalo za super kombinacijo. In tako je nastal HEIJUS, slovenski nefiltrirani jabolčni sok z zelišči.

Ideja 2018
Ideja za HEIJUS se nama je porodila v gimnaziji na podjetniškem krožku.

Oba naju je v gimnaziji zelo zanimalo podjetništvo, zato sva se hitro dobro ujela. Skupaj sva hotela ustvariti produkt, ki bo nekaj novega in posebnega. Hotela sva tudi izkoristiti potencial tradicije pridelave jabolk, zato sva hotela, da je glavna sestavina izdelka slovensko jabolko.

Začetek 2019
Testiranje prvih zelišč in prva serija sokov HEIJUS

Po več brainstormingih nama je bila najbolj všeč ideja o novi 'trendy' pijači na osnovi jabolčnega soka. Hotela sva, da je jabolčnemu soku dodano nekaj posebnega. Poskusila sva ogromno različnih dodatkov in ugotovila, da je jabolčni sok, ki mu s posebnim postopkom dodava zelišča res 'hudo' dobra pijača.

Tekmovanja 2019
Uspeh na podjetniških tekmovanjih za dijake

Naredila sva prve vzorce najinih sokov in se prijavila na več podjetniških tekmovanj, kjer sva bila zelo uspešna in celo zmagala. Odločila sva se, da je sedaj čas, da najine sokove spraviva na trg. Naredila sva prvo serijo 3000 HEIJUS-ov in začela z prodajo v lokalih in restavracijah.

Amerika 2019
HEIJUS v Ameriki

HEIJUS se je po uspehu na podjetniškem tekmovanju POPRI v Sloveniji uvrstil na podjetniško tekmovanje v New York-u v Ameriki, kjer so bili nad novo lokalno pijačo z jabolčnim sokom navdušeni, kar nama je na koncu prineslo zlato medaljo.

Nov dizajn 2020
Prenovljen dizajn HEIJUS-a

Začela sva veliko sodelovati z podjetniškim inkubatorjem Podbreznik v Novem mestu, kjer sva dobila mentorja, ki nama je veliko pomagal. Omogočil nama je tudi, da sva dobila pomoč dizajnerke, ki ustvarila naš nov dizajn HEIJUS-a.

Univerza 2020
Potrditev kvalitete na živilskih tekmovanjih

V prvem letniku faksa, sva se prijavila tudi na živilsko tekmovanje Ecotrophelia, kjer sva dosegla prvo mesto in se uvrstila tudi na evropsko Ecotrophelio, kjer sva bila nagrajena za marketinški plan. Zmagala sva tudi na slovenskem tekmovanju EIT Food Innovation Prizes.

Nagrade naših sokov

6

Število naših okusov

5

Jabolka v 1 flaški

4

Naša misija je izdelovanje novih kvalitetnih pijač iz slovenskega sadja. Pokazati hočemo, da na slovenskem podeželju pridelujemo kvalitetne trajnostne proizvode, ki so zanimivi modernemu potrošniku.

Kje se nahajamo

MIXIN d.o.o. Rovišče 29C, Studenec, Slovenija

info@heijus.com

040 735 606

© HEIJUS. Vse pravice pridržane. Dizajn HTML Codex